Företag

Fyll i formuläret nedan för att få en offert

Företag

Vi strävar efter att göra det smidigt för dig som arbetsgivare att tillhandahålla rätt typ av glasögon till dina anställda. Glasögon anpassade efter dina medarbetares behov gör stor skillnad och hjälper till att bidra till bättre mående och trivsel på jobbet. Fyll i formuläret så får ni en offert!

Arbetar du framför skärm?

Sitter du framför skärmen mer än en timme om dagen? Upplever du problem som huvudvärk, trötthet, rubbningar i synen eller migränliknande symptom?

Då är din arbetsgivare enligt lag skyldig att bekosta en synundersökning. Visar det sig sedan att du har behov av glasögon skall arbetsgivaren bekosta även dessa.

Företag - man som har ont i huvudet och behöver glasögon

Vad är terminalglasögon?

Terminalglasögon är glasögon som skall hjälpa dig på arbetsplatsen, när dina vanliga, privata, glasögon inte riktigt hjälper till. Namnet kommer från ordet terminal, som är ett lite äldre ord som syftar på datorn många arbetar vid. Vilken typ av glasögon som erbjuds beror lite på förutsättningarna på arbetsplatsen och självklart vilket synfel som föreligger. Det går att kategorisera terminalglasögonen i tre grupper.

Läsglasögon – enstyrkeglas/single vision

Enkelslipat glas slipas in och anpassas till en och samma styrka, vilken anpassas till avståndet du har till skärmen. Det ger ett stort synfält men fungerar bara på just det avståndet. Tittar du på närmare håll eller längre bort så kommer det bli suddigt genom glasögonen.

Närprogressiva glasögon

De närprogressiva glasögonen fungerar på kort håll och för att titta på skärmen. Dessa passar bra om du har ett arbete där du behöver läsa dokument men även arbetar på avståndet till skärmen. Närprogressiva fungerar på avstånd upp till 1-1,5 meter, på längre avstånd än så blir det suddigt.

Kontakta oss

Det ska vara enkelt för dig som arbetsgivare att erbjuda dina anställda rätt sorts glasögon. Fyll i formuläret så får ni en offert!

Rulla till toppen