Kontaktlinsundersökning

Vi erbjuder kontaktlinsundersökningar som en del av vår omfattande ögonservice. Vid en kontaktlinsundersökning går vi noggrant igenom dina ögons yttre delar för att säkerställa att allt är i toppskick. Detta inkluderar att kontrollera hornhinnans klarhet och att inte några tecken på infektion eller obehag finns. 

Under undersökningen ger vi även personlig rådgivning och tips om bästa praxis för linsbärande och fortsatt ögonhälsa. Ibland kan vi även rekommendera en ny linssort om det finns alternativ som bättre passar dina ögon eller om det har kommit nya produkter på marknaden som är fördelaktiga för ditt synbehov.

öga och lins

Olika synbehov

Om du är ny på kontaktlinser mäter vi även ögats form och provar ut en lins som passar just din ögonstruktur och synbehov. Dessutom ser vi till att dina linser sitter bekvämt och korrekt.

Regelbundna kontaktlinsundersökningar är avgörande för att upprätthålla din ögonhälsa och synskärpa. Genom att genomföra dessa undersökningar ungefär en gång om året kan vi upptäcka eventuella förändringar i synen i ett tidigt skede och vidta lämpliga åtgärder för att korrigera dem.

Kontakta oss redan idag eller boka tid direkt till en optiker via vår onlinebokning nedan!

Hjälp med tillpassning av kontaktlinserna

linser

Medicinska produkter

Kontaktlinser är klassificerade som medicintekniska produkter, vilket innebär att de kräver ett linsrecept för inköp. Din optiker är ansvarig för att säkerställa att din synundersökning, som krävs för att få receptet, inkluderar en korrekt anpassning av dina linser.

Konsultation och mätning

Anpassningen av kontaktlinser innefattar en noggrann konsultation och mätning av dina ögon. Optikern kommer att ta hänsyn till din livsstil och dina preferenser när det gäller kontaktlinser.

öga och lins

Korrekt passform

För att säkerställa en korrekt passform tar optikern olika mått, inklusive hornhinnans kurvatur och storleken på din pupill och iris. Vid behov bedöms även tårfilmen för att säkerställa att de linser du väljer är lämpliga för eventuella torrögdssymtom.

Vi kan glasögon

Din optiker

Din optiker är din viktigaste resurs när det gäller att bevara ögonhälsan och optimera din syn. Tveka inte att söka professionell rådgivning om du upplever några förändringar eller har frågor angående dina ögon eller din syn.

Priser

Rulla till toppen