Terminalglasögon och företagsavtal

Tror du att du kan behöva terminalglasögon? På Synskärpan erbjuder vi synundersökningar och specialanpassade glasögon för att förbättra din arbetsdag och ditt välmående. Vi samarbetar även med företag för att säkerställa att deras anställda får den bästa möjliga synvården.

Terminalglasögon

Sitter du framför en skärm mer än en timme om dagen? Upplever du problem som huvudvärk, trötthet, synrubbningar eller migränliknande symptom? Då är din arbetsgivare enligt lag skyldig att bekosta en synundersökning och vid behov även glasögon.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetsgivare se till att arbetstagare som normalt arbetar vid bildskärm mer än en timme om dagen genomgår en synundersökning utförd av en kvalificerad person. Om det visar sig att du behöver glasögon för att klara av ditt arbete vid bildskärm, ska arbetsgivaren bekosta dessa.

Vad är terminalglasögon?

Terminalglasögon är särskilt utformade för att hjälpa dig på arbetsplatsen när dina vanliga glasögon inte räcker till. De kan kategoriseras i tre typer beroende på behov:

  • Läsglasögon (enstyrkeglas): Anpassade för avståndet till skärmen, vilket ger ett stort synfält men fungerar endast på det avståndet.
  • Närprogressiva glasögon: Fungerar både på kort håll och för att titta på skärmen, perfekt för arbete som kräver läsning av dokument och skärm.
  • Rumsprogressiva glasögon: Utmärkta för arbete vid datorn och för att se skarpt över ett helt rum, men inte lämpliga för bilkörning.
Företag - man som har ont i huvudet och behöver glasögon

Vem betalar för terminalglasögonen?

Om du arbetar framför en dator minst en timme om dagen har du rätt till terminalglasögon bekostade av din arbetsgivare, inklusive synundersökningen. Vi rekommenderar att du kontaktar din arbetsgivare innan du bokar en tid hos oss. Våra legitimerade optiker gör sedan en bedömning om du har behov av terminalglasögon.

Blåljusfilter

För dem som spenderar mycket tid framför en bildskärm kan blåljusfilter vara en lösning. Filtret minskar mängden blått ljus från skärmar och vissa LED-lampor, vilket skyddar ögonen och ger ett skarpare seende. Blåljusfilter kan appliceras på alla typer av terminalglasögon.

Företagsavtal

Synskärpan vill underlätta för företag att ta hand om sina anställdas synbehov. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med kommuner och företag i olika storlekar och branscher. Med våra sex butiker i Roslagen – Norrtälje, Rimbo, Vallentuna, Hallstavik, Östhammar och Åkersberga – har vi en bra täckning i hela området.

Specialanpassade lösningar

Vi erbjuder lösningar som terminalglasögon, när- och rumsprogressiva glasögon samt arbets- och skyddsglasögon. Våra optiker hittar rätt synhjälpmedel utifrån individuella behov och förutsättningar. Vi arbetar med välrenommerade glas- och bågleverantörer som har kapacitet för avancerade lösningar.

Enkel beställning och service

För att underlätta för era anställda kan vi sätta upp företagsbutiker med specialanpassade produkter. Våra duktiga anställda och butiker över hela Roslagen erbjuder hög service och kvalitetsprodukter till rätt pris.

Vill du veta mer?

Kontakta oss via telefon, mail eller besök någon av våra butiker i Åkersberga, Rimbo, Norrtälje, Hallstavik, Vallentuna eller Östhammar för mer information om vad vi kan erbjuda ditt företag.

Rulla till toppen